Aurora

 

Prinsessan Aurora

Oran var en vacker och fredlig stad på månen. Där föddes Aurora i Orans kungliga familj. Hennes föräldrar var ädla och rättvisa regenter och dom var älskade av sitt folk. Aurora skulle ha haft ett underbart liv om det inte hade varit för monstren. Då galaxenergin försvagades runtom Great King så muterade många djur, blommor och träd till ondskefulla monster. Det var då, när Aurora var en ung flicka, som dessa monster attackerade Oran. Människorna var ingen match för den enorma horden av monster och även om Auroras föräldrar slogs tappert till slutet så räckte inte deras mod. Oran och månen var förlorade. Innan Auroras mamma dog satte hon henne i ett hemligt raketskepp som tog henne till jorden och det räddade hennes liv. På jorden togs hon om hand av den snälle Dr. Kitty. I mer än tio år levde hon i fred. Men då Dr. Kitty upptäckte att galaxenergin försvagades så snabbt så valde hon att ge Aurora den stora uppgiften att åka hela vägen till Great King och återställa galaxenergin. Dr Kitty sa till Aurora: Det här är vad hon sa till henne:

”Vi behöver någon som har godhetens starka kraft till att bekämpa den här ondskan. Någon som är Aura Sensate (en person med en förmåga att bättre utnyttja sina sinnen för att läsa av och använda sig utav auror). Någon med mod och intelligens at klara av ett så här viktigt uppdrag. Jag känner bara till en person som har de kvalitéer och förmågor som krävs för att klara av den här uppgiften. Du Aurora, du är den utvalde. Du är den som ska rädda oss från den här ondskan.”

Genom att återställa energin så skulle alla monster i universum förvandlas tillbaka till sina ursprungliga former av djur och blommor, och fred skulle återigen styra. Det är en mycket svår uppgift hon får eftersom att hela universums framtid vilar i hennes händer men hon antar uppdraget. På hennes färd kommer hon att möta en hel del monster så hon får med sig tre cyborgkrigare som ska försvara henne. Den förste är Jan Cogo. Dr. Kitty har låst in honom i en sfär på månen efter det att han gått bärsärkagång tidigare på jorden. Aurora får också en huvudring som Cogo ska bära. Med den kan hon försäkra sig om att han gör som hon säger. De andra två cyborgsen ska de komma att möta senare. Hon vet inte i förväg vilka de ska vara. Alla tre blir omedelbart förälskade i den varmhjärtade och otroligt vackra prinsessan.

 

 

Namnet ”Aurora” kommer från den Romerska mytologin. Aurora är gryningen; morgonens gudinna. ”Gryningens Gudinna”. På Latin betyder Aurora direct översatt ”gryning”.

Au·ro·ra ( -rôr , -r r )
n. Romersk Mytologi
Gryningens Gudinna

I Starzinger är det Auroras uppgift att skapa en ny morgondag. En dag med lycka och ljus för att komma och bryta den ondskefulla, mörka natten.

 

 


Vapen: Telepati

Hon har en “Galaxbumerang”. Hon har den på sin hjälm när hon är klädd för strid. Den kan tas loss och användas som en bumerang (se bilden). Hennes främsta vapen är dock hennes “Telepatiska förmåga”. Den kan användas på flera sätt. Hon kan  t.ex kontakta någon av hjältarna om en nödsituation skulle uppstå. För det mesta använder hon den dock till att kontrollera Cogo då han vägrar lyssna på henne. Aurora kan även se in i framtiden ibland.

Telepati: Hon straffar Cogo genom att korsa sina armar och tittar på honom så att en stråle träffar hans huvudring.

 


Vapen: Queen Cosmos
Det här är det stora skeppet byggt av ”Professor Dodge” för deras långa färd till Great King. Det ges till Aurora då hon accepterar uppdraget.
Queen Cosmos har tre förvaringskamrar för de tre cyborgsens skepp. Cogos skepp, ”Starcrow” finns i den främre kammaren. Hakas ”Starbood” ligger till höger och Djorgos ”Starcopper” till vänster.
Queen Cosmos har tillräckligt med mat och utrustning för de tre cyborgsen och Aurora att leva och må bra genom hela resan till Great King. Min personliga favorit är matmaskinen. Tänkt dig att kunna få vilken mat man vill bara genom att trycka på en knapp.
Skeppet har förmågan att färdas i hyperfart. Fast då detta är väldigt krävande och farligt för Auroras ömtåliga kropp och sinne kan det bara användas om de är säkra på att möta säker död om det inte används.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cogo & Aurora
Vi känner alla till att alla de tre hjältarna är kära I Aurora. Så vem älskar hon? Hon kanske inte säger det med ord men hon säger det definitivt med sina ögon. Jag minns när jag såg sista episoden av Starzinger. Jag kunde inte röra mig från soffan. Jag hoppas hela tiden att det här inte var slutet. Det här var INTE det slut det skulle varit.
Men jag tror att Cogo for tillbaka och mötte Aurora igen, någon gång i framtiden. Det är i alla fall min förhoppning.


Karaktär:
Månprinsessan är otroligt vacker. Hon är intelligent och snäll. Hennes lugna röst kan trösta och ge hopp till alla. Ett hjärta kan inte vara renare och mer fyllt av kärlek än Auroras hjärta.