Jan Cogo

 

Jan Cogo
Alias Jesse Dart

Jan Cogo växte upp utan familj och tvingades ta hand om sig själv redan från början. Han övergavs på en skrottipp och visste att hans dröm om att bli en rymdpilot skulle vara mycket svår att uppfylla då han kom från ”fel bakgrund”.
En dag så anmälde han sig som frivillig till ett vetenskapligt experiment lett av Professor Dodge, en man som vill skapa en superstark cyborg. Genom alla test visade Cogo att han var den bäste atleten av alla de som sökte jobbet och Professor Dodge valde honom. Cogo visade inga som helst tecken på rädsla.
Experimentet lyckades till och med bättre än vad någon hade trott eller hoppats på och Cogo får övernaturlig snabbhet, styrka och smidighet. Efter ett tag får Cogo ett jobb på ett rymdcenter. Där tar han hand om de gamla raketerna och gör sitt bästa för att hålla dem i gott skick. De andra arbetarna där går honom dock på nerverna. Experimentet lyckades till och med bättre än vad någon hade trott eller hoppats på och Cogo får övernaturlig snabbhet, styrka och smidighet.. De här människorna är praktiskt taget skälet till att Cogo kommer att agera som han gör. Han förstör hela rymdcentret och när han går därifrån ser han till att få med sig ett riktigt bra vapen. Han finner någonting verkligen unikt där, nämligen en energiförstärkarpelare. Den är många meter hög och verkar vara helt värdelös att svinga som ett vapen. Men någon sorts instinkt får Jan Cogo att försöka lyfta upp den. Hans cyborgstyrka gör det möjligt för honom att göra det och han sträcker den upp i luften. Sedan snurrar han den ovanför sitt huvud och på något sätt krymper den till en mer passande storlek. Dessutom delar den sig i två små delar då den inte används. Dessa kommer han att bära vid sidan av sitt bälte.
Sedan går han i strid med armén. De anser att han är alldeles för farlig att låta springa lös. Självklart är inte ens arméns samlade styrka en match för Cogo som kommer att kalla sig för ”Den Oövervinnelige Krigaren” (”The Invincible Warrior”). Men när han möter Dr. Kitty blir han besegrad. Hon fångar honom i en magisk sfär och håller honom fängslad på månen tills han lär sig kontrollera sitt temperament.

Prinsessan Aurora får sitt uppdrag från Dr. Kitty behöver hon ta med Jan Cogo som sin följeslagare. Hon behöver någon som kan vakta henne genom hennes långa resa. Aurora får nyckeln till sfären och friger Cogo som omedelbart blir kär i henne. Fast då han förbjuds att döda några fiender lämnar han Aurora. Då han får reda på att hon ska åka till Great King på andra sidan universum, en plats ingen från deras system någonsin färdats till, ändrar han sig och följer med. För att kunna kontrollera Cogo så att han inte ska gå omkring och döda alla han inte tycker, lurar Aurora på honom en huvudring att ha runt huvudet. Hon övertygar honom om att det kommer ge honom extra styrka och Cogo går på det.


Vapen: Astrolansen
En energiförstärkarpelare som Cogo tar från rymdcentret där han jobbade. Han lyfter upp den och den krymper till passande storlek och blir det perfekta vapnet. Med Astrolansen kan Cogo skjuta iväg “Astroåska” eller “Förstelningsstrålen“. Han kan också använda “Järnskäraren” som gör att Astrolansen börjar glöda och därefter skära igenom i stort sett vad som helst.

Astroåska: En kedja av röd energi bränner målet.

 

 

Förstelningsstrålen: En lila blixt skjuts ut från ena eller båda ändarna tillsammans från Astolansen.

 

 

Järnskäraren: Vapnet börjar glöda och fylls med en sådan energi att det kan skära igenom nästan allt.

 


Skepp: Starcrow
Längd: 5-6 m
Vikt: 950 kg
Det snabbaste av skeppen, och det som är absolut coolaste. När det färdas i ”Crowbältet” kan den flyga i en komets hastighet. Det är utrustat med två kanoner längs sidorna som skjuter en lila/rosa laser. Skeppet följer Cogo lojalt och kommer till honom då han kallar på det.

Starcrow: Titta bara på den perfekta designen på det här skeppet.

 

 

Crowraketer: Kanonerna är placerade på vardera sidan av skeppet.

 

 

Crowbältet: I crowbältet kan skeppet färdas i en komets hastighet.

 

 


Huvudring
Den här bär Cogo runt sitt huvud. Det finns där så att Aurora ska kunna kontrollera honom från att göra hemska saker. Hon bara korsar sina händer och hans huvud fylls med en otrolig smärta. Detta ska hindra honom från att göra fel. Huvudringen gavs till Aurora av Dr. Kitty så att inte Cogo skulle få en chans att gå bärsärkagång igen.

 

 

 


Bältet

Med sitt bälte kan Cogo göra en “Klon-separation” av sig själv. Det är en exakt kopia av honom själv och den används för att lura fiender. Han kallar den kopian för ”Mitt andra jag”. Kopian kan vara i fast eller transparant form. Han kan också ändra sin storlek med hjälp av bältet, en förmåga han bland annat använder för att slåss emot monstren i slutet av deras färd till Great King. Han kan även utföra en ”Multiseperation” då han skapar ett flertal kopior av sig själv för att t.ex. förvilla en fiende.


Karaktär
Han är den klassiska hjälten som har dålig attityd men med hjärtat på det rätta stället. Hans hjärta slår för Aurora. Det här är riktig kärlek och han gör allt för henne.