Don Haka

 

Don Haka 
Alias Porkos

Om Hakas ursprung vet man inte mycket. Han föddes och växte upp på en planet som förändrades till en lerplanet då galaxenergin försvagades. Före det så var det en vacker planet med blommor och träd, precis som jorden.
Don Haka och hans folk lever I stora städer under leran. Haka är den starkaste och mäktigaste av hela sitt folk och har rollen som planetens beskyddare. Många tror kanske inte att han tillhör de smartaste av folk men hans styrka kompenserar för det och han har sitt hjärta på det rätta stället. Hans starkaste område är att slåss under marken med sitt skepp Starbood.
Då Cogo och Aurora kraschar på hans planet ser han dem först som inkräktare och attackerar. Han slåss emot Cogo och på något sätt lyckas han ta sig in i Queen Cosmos. Då han ser den fantastiskt vackra prinsessan lugnar han ner sig och lyssnar på henne. Aurora berättar för honom om sitt uppdrag och bestämmer sig för att följa med till Great King. Om de lyckas med sitt uppdrag så kommer Hakas planet att än en gång bli blomstrande vacker.
Innnan de lämnar planeten hjälper Cogo Haka att rädda sin planet från en meteorstorm. Den här första striden mot ett gemensamt hot, bygger upp tilliten mellan dem och tillsammans hjälper de Aurora med hennes uppdrag.


Vapen: Hakakedja
Hackkedjan är ett vapen som ser ut som en spikklubba men kan ändras till en kedja med ett spikklot på toppen. Han har också en sköld på sin mage. Han kan ta bort skölden, förstora den och använda den som en vanlig sköld. Den kan också, när den är på bröstet, användas som en telefon för att ringa till sitt skepp med.

 

 

 


Skepp: Starbood
Längd: 4,5 m
Vikt: 950 kg

Starbood är inte det snabbaste eller smidigaste skeppet men det är helt klart det skepp som är bäst anpassat att användas under marken. Det är inte bara vid ett tillfälle som Haka har räddat situationen med sina underjordiska förmågor. Det är tack vare ”Boodborren”, som kan fällas ut längst fram på skeppet som han kan röra sig under marken. Däck kan också fällas ut under skeppet så att det smidigare kan röra sig på marken. Vid skeppets sidor är det utrustat med ”Boodraketer”.
Det som är sämst med Starbood är det faktum att skeppet är alldeles för litet för den välväxte Don Haka. Han har alltid problem att få plats.

Boodraketer: Skeppets gula laserskott

Storlek: Här är en bild bara för att visa hur hemskt litet Hakas skepp är


Karaktär
Haka är en klumpig man och han är seriens roligaste karaktär. Han älskar att äta och det verkar inte finnas ett slut på hans aptit. Han är inte jättesmart men han är väldigt snäll. Kanske påminner han om ett barn i vissa avseenden. Han är också väldigt rättfram när han pratar och har är mycket modig.