Dodge

Professor Dodge 
Alias Professor Schnitzel

Om Dr. Kitty är den bästa vetenskapsmannen i galaxen så är Professor Dodge den bäste uppfinnaren. Han har skapat många fantastiska saker genom åren och ett exempel är det stora rymdskeppet “Queen Cosmos”. Han startade sitt största projekt för många år sedan då han ville öka människans styrka med hjälp av cybergenetik. Han observerade och testade många unga män som anmält sig till projektet. Det var här han fann en ung man vid namn Jan Cogo. Han visade inga som helst tecken på rädsla och han var starkare och snabbare än alla andra. Dodge valde honom och efter många operationer och tester hade Cogos krafter mångdubblats. Han hade nu blivit den snabbaste och starkaste cyborgen i hela galaxen.
Dodge var mycket stolt över Cogo och han hjälpte honom att hitta ett jobb på en rymdcenter. Allting var suveränt tills den dagen då Cogo hade tagit tillräckligt mycket hån och glåpord från sina arbetskamrater. Han gick bärsärkagång och dödade många människor då armén försökte stoppa honom. Den här händelsen påminner mig om en känd historia. Har du någonsin hört talas om ”Frankensteins Monster”? Om du har det så kanske du också ser vissa likheter. Tänk efter ett litet tag bara och jämför historierna.

Professor Dodge gick den långa vägen för att bli en professor. Han studerade I många år och I varje klass visade han att han var den bästa. Hans var i en klass för sig. Hans var i en klass för sig och han fortsatte att jobba som huvudmannen i många olika projekt.  En dag mötte han Dr. Kitty. Han fann äntligen någon vars intelligens kunde likställas med hans och som t.o.m. var mer intelligent än han själv. Han hade faktiskt hittat någon som till och med var bättre än han själv. De blev mycket goda vänner och startade gemensam forskning. Jag vet inte vad resten av er tycker men jag tycker att de är ett perfekt team.

 

 


Cogo & Dodge 

Jag tror att Dodge ser Cogo som den son han aldrig haft och att Cogo ser Dodge som den far han aldrig haft. De bråkar som en far och son och jag tror att de tycker om varandra som en far och son.


Karaktär
En otroligt smart professor som är helt uppslukad av sitt jobb. Han hatar när Cogo kallar honom namn som ”Dodde”. Fast jag tror ju…hmm, om du läser texten ovan så vet du vad jag tror